SCHAEFFLER

Grupi Schaeffler është një ndër integruesit kryesor global në automotiv dhe furnizues industrial.Kompania përqëndrohet në cilësin më të lartë, teknologji të përzgjedhur dhe aftësinë e fortë inovative. Grupi Schaeffler përbën një kontribut vendimtar të "lëvizshmërisë për nesër" me komponente të sakta të sistemeve në motor, transmisione, aplikacionet në shasi, si dhe për zgjidhjen e një numëri të madh të aplikacioneve industriale.

Kompania ka gjeneruar shitje rreth 11.2 miliar euro në vitin 2013.Me më shumë se 80,000 të punësuarve në mbarë botën, Schaeffler është një nga kompanitë më të mëdha të teknologjisë në Evropë me pronësi familjare. Ajo ka një rrjet mbarëbotëror të lokacioneve të prodhimit, objekteve të hulumit dhe zhvillimit, në rreth 170 objekte ne 49 lokacione.Afërsia me klientet është e rëndësishme për zhvillimin e produkteve të tregut specifik.Të gjitha fabrikat e Schaeffler në mbarë botën punojnë me standardet më të larta të cilësisë dhe të mbrojtjej së mjedisit që janë të certifikuara me standardet ndërkombëtarisht të aplikueshme. Për më tepër, me Kodin e saj të Sjelljes, Schaeffler është angazhuar për standarde të larta sociale dhe etike.

Përveç afërsisë globale të konsumatorëve, zhvillimit aktiv të punonjësve, dhe menaxhimit të qëndrueshëm, faktorët më të rëndësishëm në suksesin e Schaeffler përfshijnë inovacioni dhe kreativiteti. Rreth 6,000 të punësuar në 16 qendra të zhvillimit dhe hulumtimit, për të zhvilluar produkte të reja, teknologjitë, proceset dhe metodat për zgjidhjet që janë të përshtatura për treg. Schaeffler është në mesin e udhëheqësve të inovacionit në industrinë, me 2,518 regjistrime të patentave në vit, dhe aktualisht rreth 23,600 patenta efektive. Vendet kryesore për zhvillim në Gjermani janë Herzogenaurach, Schweinfurt, dhe Buhl, të cilat janë të lidhura me qendrat e shumta të zhvillimit të tjera në Evropë, Azi dhe të dy në Amerikën e jeugut dhe ate të veriut.

Teknologji Kreative ‘Creative Technology’

Për dekada me radhë, INA ka qëndruar në zgjidhjet e aplikimeve kreative,nivelit të lartë të inxhinierisë dhe ekspertizës së prodhimitarisë, si dhe afërsia e jashtëzakonshme e konsumatorëve. Krijuar nga vëllezërit Dr. Wilhelm Schaeffler dhe Dr. Ing. E.h. Georg Schaeffler në Herzogenaurach në vitin 1946, kompania është zhvilluar në një lojtar global, si prodhuesi Rolling Duke dhe furnizuesit në industrinë e automotivit.

Historia e suksesit të kompanisë filloi në 1949 me zhvillim të rotullimin i gjilpërave nga Dr. Georg Schaeffler, një shpikje e zgjuar që ndihmoi rotullimin e gjilpërave për të arritur një përparim industrial si dhe duke rritur besueshmërinë dhe performancën. Në vitin 1952, rotullimin i gjilpërëva nga INA zëvendësoj kushinetat e thjeshta të përdorur nga VW Beetle dhe kështu kanë kontribuar për suksesin e shquar të makines në treg. Kjo shënoi fillimin e historisë INA suksesi në industrinë e automobilave.

Pothuajse çdo makinë të pasagjerëve moderne sot përmban INA motor dhe komponente transmisioni. Cilësia e lartë dhe besueshmëria e vinçave kodrina INA, komponentëve të motorit dhe të teknologjisë lineare kanë bërë këtë brend një partner të njohur dhe të besueshëm për klientët e njohur në të gjithë botën.

Inovacion në Lëvizje

FAG është një inovator pioniere me një portofol të gjerë produktesh, produktet FAG janë pjes në gjitha llojet e automjeteve, avionëve, mjeteve nisëse (launch vehicles) por edhe për aplikimet në pothuajse çdo sektori të industrisë, nga mjetet e makinave deri te Wind Power (Fuqia Frymes).

Që nga viti 2001, FAG ka qenë pjesë e Grupit Schaeffler dhe është e përfaqësuar në të dy divizionet –ate Automobilistikë dhe Industriale.

Suksesi i FAG filloi me një ide inovative: Në vitin 1883, Friedrich Fischer shpiku makinen për bluarjen e topit të metalt (ball grinding machine). Për herë të parë, kjo bëri të mundur që të bluaj vëllime të mëdha të topave te çelikut deri te rrethi absolute (for roundness absolute). Kjo hedh themelet për të gjithë industrin.

FAG është zgjedhja numër një për të gjithë konsumatorët e mëdhenj në aviacion, industri dhe sektorët e automotivit. Për këto industri FAG prodhon kushineta për anije kozmike, Airbus A380,kushineta timoni me senzor për automjete,kushineta për vinqa si dhe kushineta për turbinë me erë me diametër të jashtëm deri në 4.4 metër.

Përgatitje për të Nesërmen

Për më shumë se 40 vjet, Luk ka qenë sinonim në forcën e inovacionit, fokus të konsumatorëve dhe cilësinë e produkteve të shumta në automotiv.