HELLA

HELLA është një kompani e pozicionuar globalisht, e pavarur, biznes pronë familjare me një histori që përfshin më shumë se 100 vite.Ne zhvillojmë dhe prodhojmë teknologji të ndriçimit dhe produkte elektronike për industrinë e automobileve dhe kemi një nga organizatat më të mëdha të shitjes për pjesë të automjeteve dhe pajisjeve në Evropë.

HELLA është një kompani globale e pavarur, biznes prone familjare me më shumë se 30,700 të punësuarve në 100 lokacione, në më shumë se 35 vende. Grupi HELLA zhvillon dhe prodhon komponente për ndriçim dhe elektronikë të sistemeve për industrinë e automobileve, gjithashtu ka një nga rrjetet më të mëdha tregtare të pjesëve të automobilave, paisje për diagnostifikim dhe shërbim brenda Evropës. Në segmentin Speciale të Aplikacioneve, HELLA gjithashtu zhvillon produkte për automjete të specializuara dhe aplikim tërësisht të pavarur, të tillë si ndriçimi rrugor apo sistemet e ndriçimit industrialë.Modulet e automjeteve, sistemet e ajrit të kondicionuar dhe sistemet elektrike të automjeteve,tëgjitha janë prodhuar me kompanitë e përbashkëta.

Me më shumë se 5,800 njerëz që punojnë në hulumtim dhe zhvillim, HELLA është një nga drejtuesit më të rëndësishëm të inovacionit në treg. Përveç kësaj, me shitjen e rreth 5.3 miliard euro në vitin fiskal 2013/2014, Grupi HELLA është ndër 50 kompanit më të mira të pjesëve të automobilave në botë dhe një nga 100 kompanitë më të mëdha industriale gjermane.

Aktivitetet tregtare të Grupit HELLA mund të ndahen në tri segmente, të cilat së bashku formojnë portofol të balancuar të kompanisë.Brenda segmentit automotive, HELLA bashkon zhvillimin, prodhimin, marketingun e ndriçimit, komponente elektronike dhe sistemet si për prodhuesit e automjeteve ashtu dhe për furnizuesit tjerë. HELLA vetë krenohet vazhdimisht duke u fokusuar në trended jashtëzakonisht kyçe të pranishme në industrinë e automobilave - të mjedisit, sigurisë, rehatis e komoditetit - dhe akordohet në këto produkte, të tilla si bateri inteligjente sensoruese, systemit radar të asistent-vozitesit dhe systemit të ndriçimit adaptive.